« آواي رودکوف» خود را به اخلاق حرفه‌اي روزنامه‌نگاري پايبند مي‌داند و مبناي فعاليت اين سايت بر سه اصل « بيطرفي » ، «دقت » و « انصاف » استوار است.

      
کد خبر: ۳۵۶۱۰
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۱
یاداشت طنز به قلم وحید حاج سعیدی؛
«شهردار پایتخت لیتوانی، روی دیوار تالار شهرداری نمایشگرهای بزرگی نصب کرده و روی این نمایشگرها شادی سنج هایی به نمایش گذاشته که وضع روحی و روانی پایتخت را نشان می دهد.

پایگاه خبری آوای رودکوف-وحید حاج سعیدی:یکی از مباحث روانشناسی و علوم ارتباطات سواد رابطه است. در حقیقت سواد رابطه، درک و اجرا کردن شیوه‌ها و راه‌های سالم برقراری ارتباط با دیگر انسان‌ها است؛ پس برقراری رابطه همیشه و الزاماً نشانگر داشتن سواد رابطه نیست؛ بلکه نوع رابطه و طرز مدیریت آن است که مشخص می‌کند فرد تا چه حد از سواد ارتباطی برخوردار است. اما تنها داشتن سواد رابطه کافی نیست و باید سواد سنجش و اندازه گیری و حساب کتاب هم داشته باشیم تا کار به احسن پیش برود.

امروزه کار به جایی رسیده که دانشمندان ادعا می کنند حتی قادرند وزن یک نقطه روی کاغذ را نیز محاسبه کنند. دوره ای که ما دانشگاه درس می خواندیم یک واحد درسی با عنوان « سنجش و اندازه گیری» داشتیم.

به نظر حقیر اگر یک رشته دانشگاهی یا حتی یک وزارتخانه نیز به همین منظور تشکیل شود، بد نیست و جای دوری نمی رود! البته در گذشته اندازه گیری به این آسانی نبود و به قول فردوسی «یکی کار پیش آمد اکنون شگفت . . . که آسانش اندازه نتوان گرفت» ولی امروزه بسیاری از تصمیم گیری ها بر اساس همین اندازه گیری و محاسبات است. نمونه اش همین لیتوانی.

«شهردار پایتخت لیتوانی، روی دیوار تالار شهرداری نمایشگرهای بزرگی نصب کرده و روی این نمایشگرها شادی سنج هایی به نمایش گذاشته که وضع روحی و روانی پایتخت را نشان می دهد. این شادی سنج، بر اساس رای ارسالی ساکنان شهر از طریق گوشی تلفن همراه یا رایانه های شخصی میزان یا سطح شادمانی جامعه ای را در محدوده ای از یک تا ده به نمایش درمی آورد. شادی سنج می تواند وسیله مناسبی برای سنجش رضایت شهروندان از تصمیمات اتخاذ شده سیاستمداران باشد. اگر آنها تصمیم جدیدی بگیرند و بلافاصله شاهد کاهش سطح شادی در جامعه باشند متوجه می شوند تصمیم درستی نگرفته اند و باید در تصمیم شان تجدید نظر کنند.» ( جام جم)

ملاحظه فرمودید که سنجش و اندازه گیری چه نقش مهمی در اتخاذ تصمیمات مهم جوامع امروزی دارد. هر چند دوستان از هیات دولت آینده گرفته تا شوراهای اسلامی شهر ها، همه برای خودشان یلی هستند و به قول شهریار « بیش و کم سنجش ما را نسزد ورنه که ما . . . آن ترازوی دقیقیم که موئی بزنیم!» علی ای حال پیشنهاد می شود در کشور ما به جای محاسبه و سنجش شادی، میزان اعصاب مردم به صورت روزانه اندازه گیری شود و روی نمایشگر نشان داده شود یا از طریق پیامک و شبکه های اجتماعی اطلاع رسانی شود. آن وقت شما می دانید که مثلاً امروز میزان حوصله و ظرفیت شهروندان یا کارمندان چقدر است و اگر خلق الله اعصاب درست و حسابی ندارند، بی خودی و سر چندرغاز افزایش قیمت کرایه یا اجناس و اجاره بها یا تاخیر در انجام امور اداری با راننده تاکسی، سوپری محل، صاحبخانه، کارمندان ادارات و ... در گیر نمی شوید و شر به پا نمی کنید!از ما گفتن بود...

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: