پنجشنبه ۰۱ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۳  |  Thursday, 22 October 2020
کد خبر: ۲۸۸۲۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۹ - ۰۶ مهر ۱۳۹۹
در گفتگو با دانشيار گروه علوم و صنايع غذايی، دانشكده كشاورزی دانشگاه تبریز مطرح شد:
روغن ذرت حاوی اسید های چرب لینولئیک و آراشیدونیک است که در سلامت پوست و ساخت هورمون های جنسی و کاهش ابتلا به اگزما و آکنه موثر است.
پایگاه خبری آوای رودکوف:ذرت تقریباً حاوی 4.5 درصد روغن است که حدود 85 درصد این روغن در جوانه آن قرار دارد. روغن ذرت بوی ملایمی دارد و دارای ارزش غذایی زیادی است. روغن جوانه ذرت منبع غنی از امگا- 3 به عنوان یک اسید چرب ضروری است.

روغن ذرت پایداری زیادی نسبت به اکسیداسیون دارد و از آن می‌توان برای همه مصارف پختن، سرخ کردن کوتاه مدت و نیز سالاد استفاده کرد، این روغن هم از نقطه نظر تغذیه‌ای و هم از نظر کیفیت پخت عالی است. این روغن را از لحاظ اسید لینولئیک به عنوان یک اسید چرب ضروری، غنی می‌دانند. دلیل پایداری روغن ذرت در برابر اکسیداسیون، وجود مواد آنتی‌اکسیدان طبیعی در آن مانند اسید فرولیک و توکوفرول‌ها است.


خبرنگار آوای رودکوف در گفتگویی با دکتر جواد حصاری به عنوان دانشيار گروه علوم و صنايع غذايی، دانشكده كشاورزی دانشگاه تبریز ارزش های غذایی روغن درت را بررسی نموده است که در ادامه این گفتگو را با هم مرور می کنیم:

- رژیم غذایی حاوی روغن ذرت چه ویژگی هایی دارد؟

رژیم غذایی حاوی روغن ذرت احتمالاً یک نقش مهم کمکی در کنترل قند خون دارد و خاصیت ضد سرطانی این روغن (بخصوص سرطان روده) در حیوانات به اثبات رسیده است.

روغن ذرت نقش مهمی در تأمین اسیدهای چرب ضروری و ویتامین‌های K و E داشته و اثرات مفیدی بر سیستم قلبی- عروقی و همچنین سیستم ایمنی دارد.

- امتیاز روغن ذرت برای استفاده از آن در پخت و پز چیست؟

روغن ذرت پایداری زیادی نسبت به اکسیداسیون دارد و از آن می‌توان برای همه مصارف پختن، سرخ کردن کوتاه مدت و نیز سالاد استفاده کرد، این روغن دارای بوی ملایمی بوده و هم از نقطه نظر تغذیه‌ای و هم از نظر کیفیت پخت عالی است.

- اسیدهای چرب امگا- 3 و امگا-6 در روغن ذرت به چه شکلی نهادینه شده اند؟

اسید چرب غیراشباع امگا-6 موجود در این دانه قابل توجه است. اسیدهای چرب امگا-6 آن متعادل کننده عملکرد امگا-3 و فعال کننده گیرنده های دارویی در دیواره های سلول های بدن است.

اسیدچرب امگا-3 روغن ذرت در رشد مناسب بدن، پیشگیری از سرطان، بهبود سیستم ایمنی و عملکرد حافظه و مغز موثر است.

- چرا روغن ذرت بوی ملایمی دارد؟

روغن ذرت دارای بوی ملایمی بوده و از لحاظ تغذیه ‌ای، ارزش غذایی زیادی دارد، به طوری که روغن جوانه آن از ‏لحاظ اسید لینولئیک(امگا 3) که یک اسید چرب ضروری است، غنی بوده و علاوه بر آن دارای ماده ‌ای است که با خوردن ‏روغن آن، میزان جذب کلسترول بیش از 25 درصد کاهش داده می‌ شود و به این ترتیب، بیماری ‌های قلبی که تا حد زیادی ‏تابع کلسترول خون هستند، افت قابل توجهی پیدا می‌ کنند.

- دلیل پایداری روغن ذرت را چه می دانید؟

دلیل پایداری روغن ذرت در برابر اکسیداسیون، وجود مواد آنتی‌اکسیدان طبیعی در آن مانند اسید فرولیک و توکوفرول‌ها است.

- مدت ماندگاری روغن ذرت چقدر است؟

مدت ماندگاری روغن ذرت، 12 تا 24 ماه است، زیرا رنگدانه کلروفیل عمل اکسیداسیون روغن را در مقابل نور تسریع می‌کند.

- چرا روغن ذرت را ضدسرطان می دانند؟

روغن ذرت حاوی اسید های چرب لینولئیک و آراشیدونیک است که در سلامت پوست و ساخت هورمون های جنسی و کاهش ابتلا به اگزما و آکنه موثر است. دارای ماهیت ضد سرطان روده است و به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های طبیعی(اسیدفرولیک و توکوفرول ها) مصرف روغن زیتون را در جلوگیری از پیری موثر می دانند.

- مصرف روغن ذرت چه فوایدی برای بدن دارد؟

روغن ذرت خواص بسیاری از جمله توانایی جلوگیری از استرس اکسیداتیو، کاهش التهاب، پایین‌آوردن کلسترول بد، محافظت از پوست، تقویت سلامت بینایی و کاهش واکنش‌های حساسیتی را داراست. به‌هرحال، این روغن، مضراتی مانند افزایش وزن، خطر بالای سرطان و سمی بودن نیز دارد که باید درنظر گرفته‌شوند. برخی از این مضرات، به‌میزان زیادی به نوع روغن ذرتی که استفاده‌می‌کنید و نحوه روغن‌گیری از ذرت بستگی‌دارد.


گفتگو از: امیرمسعود طایفه سلطانخانی


نام:
ایمیل:
* نظر:
عکس روز